"Ugorj a békákkal" gyerektanfolyamok

Az „Ugorj a békákkal” gyermektanfolyamot Gabriele Ulbrich útmutatásai alapján, két magyarországi kineziológus dolgozta ki: Dr. Simon Katalin és Somogyi Krisztina.

A tanfolyamnak két része van, az egyik rész (kezdő):
„Ugorj a békákkal a könnyed iskolai sikerekért
A tanfolyam nagyon ajánlott a 6-12 éves gyerekeknek.
Négy témát járunk körbe a két nap alatt alapján:
1. Hogy érzem magam, ha a tanulásról van szó?
2. Mindig is megvolt ez a felemás érzésem a tanulással kapcsolatban?
3. Miért nem veszek észre szavakat, miért számolom el a feladatokat?
4. Tudom, hogy tudom, de nem merek megszólalni. Avagy: Valamit leírok jól, és később kijavítom rosszra.
Hiszem, hogy a One Brain módszer kineziológiai gyakorlatai segíthetnek abban, hogy a gyermekek sikeresebbé váljanak úgy az iskolában, mint a kapcsolataikban, úgy a jelenben, mint egész életükben.”

A másik rész (haladó):
„Ugorj a békákkal a lelki egyensúlyodért
A tanfolyam során olyan eszközöket adunk a 8-16 éves gyerekeknek, fiataloknak, amitől jobban érezhetik magukat, egyre inkább önmaguk lehetnek. Ezek az eszközök, egyszerűek, könnyűek és mókásak. Erősítik a gyerekek egyediségét, a csoportban való jobb alkalmazkodást anélkül, hogy feladnák önmagukat, segítik a helyes testkép, egészségtudat kialakulását, és az érzelmek megélését, kezelését.
Ezen a tanfolyamon újabb 4 témát járunk körbe 8 óra alatt:
1. A csoport nyomása – beilleszkedés vagy megfelelés. Lehetek-e én a tekintély önmagam számára?
2. A legnagyobb ajándék – eredetinek lenni. Mindenki különleges. Megélhetem-e egyediségemet, tehetségemet természetes módon.
3. A testem a legjobb barátom – lehetek egészséges. Mit tehetek a testemért, hogy sokáig jól működjön? Mit egyek, mit igyak, milyen gyakorlatokat végezzek?
4. érzések, érzelmek. – Mihez kezdhetünk az érzéseinkkel? Kordában tudom tartani a haragomat? Baj, ha néha szomorú vagyok?”

Mindkét tanfolyam ára: 18 000 Ft, amelyben minden szükséges segédanyag és jegyzet benne foglaltatik. Ezeket a gyerekek haza is vihetik, hogy otthon is könnyen felidézhessék, szívesen használják a tanultakat.

„A módszer része a megerősítő gyakorlatok otthoni elvégzése, hiszen ezek segítségével válnak tartóssá az eredmények! éppen ezért hangsúlyt helyezünk a szülőkkel való kapcsolattartásra, konzultációra is. Ennek kereteiben a szülőknek is megtanítjuk a stresszoldó gyakorlatokat, így a tanfolyam az egész család harmóniáját szolgálja.”