A Bach virágterápia

A Bach virágterápiával a Mantra egyetemen találkoztam a numerológiával összefüggésben. A virág esszenciák erejét a kineziológia is alkalmazza.

A Bach virágterápiát az 1930-as években egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. A növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerében 38 vadon élő virágot és növényt találhatunk.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét.

Egyszerű és mellékhatásoktól mentes.

A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.

A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek "diszharmonikus" vagy negatív állapotaira.

A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is.